top of page

Rian Gerritsen

Rian Gerritsen (1971) rondde in 1997 de Acteursopleiding aan de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze in meerdere theaterproducties in het volwassenencircuit, bij onder andere Art&Pro, de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Theater het Amsterdamse Bos, TG Bloody Mary, Bos Theaterproducties, Suburbia en PS Theater in Leiden. 

Ook in het kinder- en jeugdtheater heeft ze inmiddels een grote staat van dienst. Bij Wederzijds/de Toneelmakerij speelde ze in vele voorstellingen. En bij Theatergroep Gnaffel kon ze haar liefde voor het poppenspel kwijt. 

 

Rian is voor het grote publiek onder meer bekend van de televisieseries ‘Van Speijk’ , ‘Dokter Deen’, ‘Celblok H’, ‘Spangas’ en recentelijk de hit 'De luizenmoeder'. Ook is ze te zien in speelfilms als ‘Langer Licht', 'De wederopstanding van een klootzak' en ‘Kidnap’. In 2018 speelde ze de rol van Anke in de Italiaanse Film Due Piuccoli Italiani die in Italie

in vele bioscopen gedraaid heeft. 

 

Ze was afgelopen seizoen te zien in de theater hit ‘De Vader’ van Senftheaterpartners/Kik producties

en aansluitend in de Succesvolle voorstelling Opvliegers 4 van Rick Engelkens producties.

Komend seizoen zal Rian te zien zijn in Opvliegers 5 . Voor info check: www.rep.nu

Tijdens '48 hour project Rotterdam 2016' won ze de prijs voor beste actrice voor haar rol van Petra in de korte film ’Underdog’ van Marc Eikelenboom. Tevens won deze film de 1e prijs van jury én publiek. ‘Underdog’ nam ook deel aan de wereldfinale Short Film in Seattle 2017 en daar won ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Daarnaast geeft Rian in het Rijksmuseum in Amsterdam de theatrale rondleidingen 'Jij en de Gouden eeuw' en ‘Help, de muziek is zoek’. Tevens vindt ze het leuk om -naast haar bezigheden voor theater en tv- spellessen te geven op scholen en aan amateurs.

Rian Gerritsen.jpg

Rian Gerritsen

Alkan Çöklü

Alkan Çöklü, geboren op 28 juli 1994 is opgegroeid in Amsterdam.

Tot zijn 15e jaar staat voetballen centraal in zijn leven, totdat hij in aanraking komt met theatergroep De Gasten (voorheen Jong Rast). Vanaf dat moment weet Alkan het zeker; hij wordt acteur.

Op zijn 17e doet hij auditie voor de toneelschool in Amsterdam en wordt aangenomen.

Hij vervolmaakt zich als acteur maar merkt ook dat hij naast het acteren ook andere ambities heeft. Namelijk regisseren.

Daarnaast wordt hij door de castingbureaus opgepikt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de series Als de dijken breken, Vechtershart, Flikken Rotterdam en Weemoedt en speelt een grote rol naast Jeroen van Konigsbrugge en Dennis van de Ven in de serie Smeris van BNN.

Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur, is Alkan vaak op de dansvloer te vinden waar hij Afrodance en Dancehall danst en spreekt hij graag animatieseries in.

Sinds 2 juni 2017 is Alkan te zien in de populaire dagelijkse soap GTST en vertolkt hij de rol van Amir Nazar, een arts die gevlucht is uit Afghanistan.

Alkan 2.JPG
bottom of page