top of page

Schrijvers

Theaterbolwerk PUNCH verwelkomt nieuwe toneelschrijvers! Dat wil zeggen: toneelschrijvers van wie maximaal vijf werken professioneel zijn uitgevoerd in minimaal vijf opvoeringen met een professioneel theatergezelschap. PUNCH richt zich daarmee niet exclusief op de jongste generatie, maar juist ook op ‘mid-career’-toneelschrijvers. Toneelschrijvers zonder formele schrijfopleiding of acteurs die zijn gaan schrijven, mogen ook hun werk insturen. PUNCH kan dus gezien worden als een open brievenbus waar iedere nieuwe toneelschrijver zijn of haar theaterteksten in mag deponeren. 

 

PUNCH zet zich in voor zichtbaarheid van deze schrijvers en zorgt voor een weg naar het podium en publiek. PUNCH Speelt teksten die nog niet eerder zijn gespeeld.

 

Als ondersteuning van de nieuwe schrijvers werken diversen gevestigde gerenommeerde toneelschrijvers en dramaturgen mee, waaronder: Jibbe Willems, Martine Manten, Lot Vekemans, Paulien Geerlings, Debbie Oskam, Sophie Kassies, Dirkje Houtman, Kees Roorda, Mieke Versyp, Nathan Vecht en Esther Duysker.

 

Ook is er nauw contact met: De Schrijversvakschool, HKU ‘writing for performance’, de auteursbond en Het Toneel Schrijfhuis. PUNCH heeft met Bellevue, Rose Stories, Sismo stories & performances, en Fonds De Versterking korte lijntjes, en zijn graag gezamenlijk in gesprek over de manier waarop we de langere tour van nieuwe toneelteksten mogelijk kunnen maken.

Geselecteerde schrijvers:

bottom of page