top of page
"Vanavond heb ik de voorstelling Ongerijmd gezien in Leiden. Mijn moeder was een zuster van Gerrit Achterberg, niet Gerritje, maar Annie. Ik was onder de indruk, veel herkenbaar. En heel bijzonder zo'n leven met ook mijn herinneringen voorbij zien komen. En tsja... de voorstelling maakt het zeker niet mooier dan het was. Veel succes met de volgende voorstellingen."
Groet Jannie Boeren-van Laar

‘ONGERIJMD’ van Frank Siera.

 

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als 's Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan. - NRC Sander Janssens

Het eerste stuk dat volgende seizoen onder de vlag van theaterbolwerk PUNCH verschijnt is ‘Ongerijmd’, waarbij Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita. - Telegraaf Esther Kleuver

Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: Het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.
 

Schrijver Frank Siera
Regie Hanneke Braam

Acteurs Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle, Kharim Amier en Niek van der Horst

Scenografie: Calle de Hoog, stagiaire: Jasmijn Piek

Techniek: Tjitte Meijer, Martijn Passchier, Ron van Dijk

Uitvoerend producent: Ellen de Valk

Creatief producent: Iris Slee

Art work: Oscar Busman

DTP: Pauline Tournier
Door Theaterbolwerk PUNCH

Met dank aan:

deversterking 2 2.gif
Fonds 21.Logo.jpg
PBCF_Logo_oranje_RGB.png
LS-SGZ_Logo_Zwart_PNG.png
Logo-BNG-Cultuurfonds-kleur-600x306.jpg
Outlook-filewjpw.png
2006-05-15 Logo Leiden rood + zwart.jpg
FPK_LOGO-WEB-XL.jpg
bottom of page