top of page

PUNCH

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk. PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers. PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. Theaterbolwerk PUNCH brengt verrassend en verfrissend theater naar het Nederlands theater publiek. Theaterbolwerk PUNCH heeft de Leidse Schouwburg als thuisbasis.

Bekijk PUNCH in 1 minuut

Het team

Missie & Visie

Elk jaar komen er nieuwe getalenteerde toneelschrijvers op de markt. Zij vinden nauwelijks een podium voor hun autonome werk, mede vanwege de heersende regisseurscultuur, waarbij de signatuur van de regisseur de artistieke agenda bepaalt. Het kost nieuwe, ongevestigde toneelschrijvers vaak zeer veel moeite om door te dringen in het gevestigde Nederlandse theaternetwerk. Zo blijven veel goede Nederlandse theaterteksten op de plank liggen. 

Stichting Theaterbolwerk Punch biedt talentvolle toneelschrijvers een hoogwaardige, professionele ontwikkel- en productieomgeving én een podium voor hun theaterteksten. Door met een artistiek team te werken dat zijn sporen binnen de Nederlandse theaterwereld ruimschoots heeft verdiend, faciliteert PUNCH voor nieuwe toneelschrijvers de toegang tot het gevestigde theaternetwerk. Geen enkel ander schrijversinitiatief biedt toneelschrijvers daadwerkelijke productie als eindproduct. PUNCH springt in dit gat. PUNCH helpt stukken die anders op de planken blijven aan een podium. Het uiteindelijke einddoel van PUNCH is: ‘Van de planken op de planken!’ 

Stichting Theaterbolwerk PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als teksten van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers en de klassieke teksten.

Donaties PUNCH:

Stichting Theaterbolwerk PUNCH
NL34 BUNQ 2036 6418 14

Steun- en adviespunt grensoverschrijdend gedrag:

Logo hoge res.jpg

Theaterbolwerk PUNCH is aangesloten bij Mores, steun- en adviespunt grensoverschrijdend gedrag voor de culturele en creatieve sector. Met de aansluiting bij Mores committeert onze organisatie zich aan het actief tegengaan van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

 

Mores biedt een vangnet voor werkenden en studenten in de culturele, creatieve en mediasector. Heb je te maken (gehad) met grensoverschrijdend gedrag en kun of wil je niet bij een vertrouwenspersoon van je eigen organisatie of opdrachtgever terecht? Neem dan via WhatsApp of mail contact op met één van de vertrouwenspersonen van Mores. 

 

De vertrouwenspersonen werken onafhankelijk en in vertrouwelijkheid. De mogelijkheden voor melders, de verantwoordelijkheden van leidinggevenden en werknemers en de werkwijze van de vertrouwenspersonen zijn uitgewerkt in de Handreiking grensoverschrijdend gedrag.

 

Contactgegevens en meer informatie: Mores.online

ANBI Publicatie

Voor de ANBI publicatie klik je hier

Contact

Bedankt voor je bericht!

bottom of page