top of page

IN DE LIFT

2240x1260px.png

Tekst: Annemarie Wisse.

Regie: Rogier in 't Hout

Cast: Yazan Al Hakim, Rian Gerritsen & Sylvia Poorta

 

 

 

 

 

 

Scenografie: Marjolein Ettema

Lichtontwerp: Jordy Veenstra

Geluidsontwerp: Max Frimout

 

 

 

In de lift is geestig, grappig en intelligent. Humor, drama en spanning wisselen elkaar hoog tempo af.

IN DE LIFT is een tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw (Rian Gerritsen) samenkomt met die van een gevluchte jongeman (Yazan Al Hakim). Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. IN DE LIFT werkt op de lachspieren én stelt tegelijkertijd maatschappelijke problematiek aan de kaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annemarie Wisses’ ‘well-made-plays’ die tragikomisch en invoelbaar zijn voor een breed publiek, zijn een enorm welkome aanvulling op het bestaande repertoire binnen de theaterteksten. Via een ogenschijnlijk zeer specifiek-typische situatie brengt Wisse universele en actuele thema’s aan het licht.

“Er komt veel samen in dit plot. Annemarie heeft een stuk geschreven met een goeie spanningsboog, en meerdere emotionele lagen. Wat ik met name goed vind is dat het heel speelbaar is. Je voelt en leest wat acteurs met deze rollen aankunnen. Dat vind ik een grote verdienste, dat de schrijver zo schrijft dat een personage gaat leven.”

Magne van de Berg | Toneelschrijver

Ontmoet de makers

PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van IN DE LIFT Annemarie Wisse graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van IN DE LIFT en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Annemarie en Iris.

Yazan Al Hakim.jpg
DSC_1280 Rian_edited.jpg
SylviaPoorta_edited.png

Met dank aan:

Gemeente Leiden_Logo rood + zwart.jpg
FPK_LOGO-WEB-XL.jpg
171025_Logo_Zara.png

 Zarathoustra

bottom of page