top of page

Yazan Al Hakim

Vanaf 24 april 2024 is Yazan te zien als Hayyan in de PUNCH-productie

IN DE LIFT.

Yazan is een professioneel acteur afkomstig uit Syrië, hij is afgestudeerd van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie. Zijn opmerkelijke reis in de wereld van film en theater bracht hem naar nieuwe hoogten, waarbij hij de hoofdrol vertolkte in de veelgeprezen korte film "Nothing to Declare" van Hetty de Kruif, die zelfs een Oscar-nominatie opleverde. Zijn acteervaardigheden schitterden eveneens in "Tail of the Horizon" van Diego Ospina Melo. Zijn talent reikt verder dan de Nederlandse grenzen, met indrukwekkende rollen in internationale producties, zoals de Bulgaarse film "The Trail" en de historische film "From the Mountain" in Jordanië. In Istanbul speelt Yazan in de comedyshow " With Yazan" voor het Orient tv kanaal, waarbij hij zijn humoristische kant laat zien.

In de theaterwereld heeft Yazan ook zijn stempel gedrukt. Hij was te zien in de "kringloop" musicalvoorstelling van Vis a Vis Theatergroep, en de musicalvoorstelling "geboortegrond" in Theater de Vest, en verraste het publiek met zijn indrukwekkende optreden in de "In Between Time" voorstelling geproduceerd door IJ Productie. Daarnaast schitterde Yazan bij "Fada" Theatergroep in de voorstelling "wat next" die 70 keer in Nederland werd opgevoerd.

Naast zijn acteerwerk is Yazan momenteel diep geworteld in het creëren van zijn eigen documentaire over zijn verblijf in het Asielzoekerscentrum (Azc) in Nederland.

Yazan Al Hakim 2.jpg
bottom of page