top of page

PUNCH in de media

PUNCH in de media:

Hier vind je een verzameling van alle recensies, interviews en artikelen die schijnen op de kracht en de charme van 'In de Lift'. 

IN DE LIFT :

Recensie Volkskrant door Hein Janssen

Volkskrant (Recensie)

Radio West met Rian Gerritsen

RADIO WEST (fragment)

Voor artikel Leidsch Dagblad

Leidsch Dagblad (artikel)

Recensie Leidsch Dagblad door Theo de With

Leidsch Dagblad (Recensie)

Volgspot NPO5 | Rian Gerritsen en Yazan Al Hakim

Volgspot (radio fragment)

Theaterkrant

Theaterkrant (recensie)

Vrouw | Telgraaf | Rian Gerritsen

Telegraaf (artikel)

ILOVETHEATER

ILOVETHEATER (RECENSIE)

IN DE LIFT:

Wat een geweldige (eerste?!) tekst van Annemarie Wisse. Muzikaal, opzwepend, gelaagd, intelligent, maatschappelijk zonder plat te zijn, poëtisch, geestig, menselijk, misschien wel virtuoos. Dat vraagt om meer!

Judith de Rijke

⭐⭐⭐⭐⭐

Deze toneeltekst van Annemarie Wisse kan zich moeiteloos meten met klassiekers als “Cloaca” en “Op hoop van zegen.” Onbegrijpelijk dat dit haar eerste toneeltekst is. Wonderwoman!!!

Johan Timmers

⭐⭐⭐⭐⭐

IN DE LIFT: Een fantastische voorstelling, in de eerste plaats dankzij de razend knappe tekst van Annemarie Wisse. Ga er maar aan staan: een avondvullende tekst voor twee acteurs zodanig schrijven dat de spanningsboog tot het einde toe gehandhaafd blijft.

Ergens halverwege kreeg ik ineens de associatie met Wachten op Godot, waarop In de lift in zekere zin een moderne variant is, minder van existentialistische snit uiteraard, maar toch ook hier een ‘claustrodrama’ met twee centrale figuren, een binnendruppelende buitenwereld en ‘onontkoombaarheid’ als een centraal thema. 

Hulde dus voor de tekst, maar ook voor de twee acteurs die de intentie ervan volledig wisten waar te maken. Zonder Yazan Al Hakim ook maar enigszins tekort te willen doen: Rian Gerritsen was werkelijk fenomenaal; in mimiek, woord en gebaar vond ik haar voortreffelijk. En niet onbelangrijk: bij tijd en wijle buitengewoon geestig. 
Nou ja, voordat dit een complete recensie wordt: goede tekst, voortreffelijk spel, knappe regie, fraai toneelbeeld, een prachtige toneelavond!

Hopelijk in de toekomst meer van deze klasse. Ik kijk ernaar uit!
Jos Nijhof

Ik was bij de première van In de Lift in Leiden. Wat een geweldige theateravond is dat: In de lift is én geestig én spannend, én ontroerend, én dramatisch. Super geschreven, super gespeeld: hier is een top team aan het werk geweest. Ik wens ze heel veel plezier en heel veel publiek en belangstelling toe.

Heike

⭐⭐⭐⭐⭐

bottom of page