top of page

Een stel mannenpinguins

Tekst: Maaike Bergstra.

Regie: Loek de Bakker

Cast: Leendert de Ridder, Adina Macpherson, Pepijn Korfage, Eline van Gils.

'Wat als een kind aan tafel wordt gemaakt en niet in bed'

 

Twee stellen ontmoeten elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de personages niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf. In korte vaak enigszins humoristische scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is? 

Een stel mannenpinguïns is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft de persoonlijke zoektocht van een lesbische vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat zij algemeen aansprekend en heel herkenbaar is zijn. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.

PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van EEN STEL MANNENPINGUÏNS Maaike Bergstra graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van EEN STEL MANNENPINGUÏNS en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Maaike en Iris.

 

 

Adina Macpherson.jpg
Eline van Gils 2_edited.jpg
Leendert-portret-2_edited.jpg
PHOTO-2023-08-24-15-59-30_edited.jpg

Met dank aan:

LS-SGZ_Logo_Zwart_PNG.png
deversterking 2 2.gif
PBCF_Logo_oranje_RGB.png

 Zarathoustra

bottom of page