top of page

Rian Gerritsen

Rian Gerritsen (1971) rondde in 1997 de Acteursopleiding aan de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze in meerdere theaterproducties in het volwassenencircuit, bij onder andere Art&Pro, de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Theater het Amsterdamse Bos, TG Bloody Mary, Bos Theaterproducties, Suburbia en PS Theater in Leiden. 

Ook in het kinder- en jeugdtheater heeft ze inmiddels een grote staat van dienst. Bij Wederzijds/de Toneelmakerij speelde ze in vele voorstellingen. En bij Theatergroep Gnaffel kon ze haar liefde voor het poppenspel kwijt. 

 

Rian is voor het grote publiek onder meer bekend van de televisieseries ‘Van Speijk’ , ‘Dokter Deen’, ‘Celblok H’, ‘Spangas’ en recentelijk de hit 'De luizenmoeder'. Ook is ze te zien in speelfilms als ‘Langer Licht', 'De wederopstanding van een klootzak' en ‘Kidnap’. In 2018 speelde ze de rol van Anke in de Italiaanse Film Due Piuccoli Italiani die in Italie

in vele bioscopen gedraaid heeft. 

 

Ze was afgelopen seizoen te zien in de theater hit ‘De Vader’ van Senftheaterpartners/Kik producties

en aansluitend in de Succesvolle voorstelling Opvliegers 4 van Rick Engelkens producties.

Komend seizoen zal Rian te zien zijn in Opvliegers 5 . Voor info check: www.rep.nu

Tijdens '48 hour project Rotterdam 2016' won ze de prijs voor beste actrice voor haar rol van Petra in de korte film ’Underdog’ van Marc Eikelenboom. Tevens won deze film de 1e prijs van jury én publiek. ‘Underdog’ nam ook deel aan de wereldfinale Short Film in Seattle 2017 en daar won ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Daarnaast geeft Rian in het Rijksmuseum in Amsterdam de theatrale rondleidingen 'Jij en de Gouden eeuw' en ‘Help, de muziek is zoek’. Tevens vindt ze het leuk om -naast haar bezigheden voor theater en tv- spellessen te geven op scholen en aan amateurs.

Rian Gerritsen.jpg
bottom of page