top of page

Theaterteksten insturen

Yes! Ben jij degene die een briljante theatertekst heeft liggen, op de plank of in de la?

STUUR HEM NU IN! En maak kans dat jouw theatertekst daadwerkelijk van de plank op de planken komt!

WAT IS PUNCH?

PUNCH is het TheaterBolwerk vol met ongelooflijk goeie acteurs en regisseurs die hun strepen ruimschoots hebben verdiend in het vak. PUNCH maakt alleen producties met verhalen van nieuwe schrijvers. Niet de zoveelste klassieker uit de theatergeschiedenis maar juist verhalen van NU! PUNCH slaat nieuwe wegen in zonder zich te beperken tot een ‘vaste signatuur. De acteurs, regisseurs en dramaturgen van PUNCH hebben steeds het startpunt: de nieuwe verhalen en vinden zichzelf daarmee dus telkens opnieuw uit. Zo ontstaan er nieuwe vormen en samenwerkingen, en krijgt het publiek een voorstelling van het hoogste niveau. PUNCH staat te popelen om deze voorstellingen de wereld in te slingeren! Het is tijd om het gevecht aan te gaan met de traditionele theatercultuur waar regisseurs de richting bepalen en hedendaagse parels van teksten ongespeeld op de plank blijven liggen.

 

Zo werkt het:

PUNCH nodigt nieuwe ongevestigde toneelschrijvers van alle leeftijden uit om hun theaterteksten in te sturen.

De leescommissie van PUNCH leest alle ingezonden teksten en maakt vervolgens een selectie. De beste theaterteksten zal PUNCH gaan produceren, met bekende en gerenommeerde acteurs en regisseurs uit eigen portefeuille.

 

De vorige leescommissie bestond uit: Jibbe Willems, Ronald Top, Martine Manten, Danielle Wagenaar en Iris Slee. Bij elke inzendronde zal er weer een nieuwe samenstelling zijn van de leescommissie, maar zal altijd bestaan uit een gevestigd schrijver, dramaturg, acteur/actrice, Danielle Wagenaar en Iris Slee. Alle inzendingen zullen worden worden ge-anonimiseerd, pas na de selectie krijgt de leescommissie de naam van de inzenders te zien.

Uit de vorige inzendronde zijn uiteindelijk vier theaterteksten geselecteerd die op dit moment verder worden ontwikkeld tot PUNCH-Producties. Welke in theaterseizoen 21/22 & 22/23 te zien zullen zijn.

Dus waar wacht je nog op? Stuur je tekst in en maak kans op een daadwerkelijke productie van jouw autonome theatertekst!

bottom of page