top of page

Bruun Kuijt

Bruun Kuijt is acteur, regisseur en schrijver. Hij studeerde in 1983 af aan de Academie voor Kleinkunst. Hij stond als acteur/zanger in diverse musicals en toneelstukken en in het theaterduo Echte Mannen, waar hij tien avondvullende voorstellingen mee maakte en speelde. Afgelopen seizoen speelde hij in het stuk Wat nou oud?! met Jan Elbertse.

 

Hij heeft inmiddels meer dan 30 stukken geschreven, o.a. voor Theater Terra en het Hofpleintheater in Rotterdam (bewerkingen van diverse opera’s voor de jeugd). 

 

Op het uitgebreide regie-cv van Kuijt (132 regies) staan onder meer Scrooge, de kerstvoorstelling David Copperfield, Assepoester, Het Mysterie van Charles Dickens, de musicals van Nijntje, Pluk van de Petteflet, Buurman en Buurman 1, 2, 3, 4en 5;  Hoe Overleef ik mijn eerste zoen, Hoe overleef ik zonder liefde, De Kleine Kapitein; theaterkomedies als Noises Off, Tel Uit Je Winst, The Odd Couple, Een Zomerzotheid, Joop ter Heul, De Flat van Jet, Zadelpijn of ander damesleed, Shirley Valentine, Zadelpijn het Verwende Nest, Volledig Verknipt, Tot Volgend Jaar, Powervrouwen 1, 2, 3 en 4 en The Play that goes wrong.

Bij het thrillertheater regisseerde hij 8 voorstellingen, waaronder Arsenicum en Oude Kant, Paul Vlaanderen, The 39 Steps, en De Man die het Wist. 

Hij regisseerde Op bezoek bij meneer Green en het legendarische stuk Mooi Weer Vandaag met Bram van der Vlugt, die ook meespeelde in het zeer goed ontvangen Enkele Reis met Trudy Labij en Wieteke van Dort.

In Zaandam heeft hij al diverse succesvolle locatievoorstellingen geregisseerd, waaronder MariaMaria, Vivo, en Elif.

In Friesland heeft hij diverse stukken voor Tryater en JM Teaterwurk geregisseerd, en onlangs het muziekspektakel Titus, over het leven van Titus Brandsma.

 

Voor tv regisseerde hij een aantal afleveringen van Kinderen geen Bezwaar (VARA).

 foto Bruun Kuijt (regie).jpg
bottom of page