top of page

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Ze is bekend als hoofdrolspeelster en tevens co-creator van de internationaal gelauwerde dramaserie ANNE+, waar inmiddels ook een speelfilm van is uitgekomen. 

Eerder had ze rollen in films als Oh Baby, Broers, Ron Goossens Low-Bugdet Stuntman en de Netflix serie Toon. Op het Nederlands Filmfestival van 2021 ging de speelfilm Drijfzand in premiere waarin Hanna naast Elsie de Brauw de hoofdrol vertolkt. Hanna speelt ook de hoofdrol in de nieuwe speelfilm van Saskia Diesing, Verloren Transport (2022).

Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde de titelrol in de musical Pippi Langkous en een hoofdrol in de musical De Tweeling. Verder was ze te zien als Hodel in Fiddler on the Roof (2017). Ze was in het Amsterdamse Bos te zien als Nina in De Meeuw (2018). Ook werkte ze bij Orkater, Toneelschuur Producties en De Toneelmakerij, en was ze in seizoen 19/20 te zien in Dangerous Liaisons.

Voor haar rol in ANNE+ werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice in een dramaserie op het Nederlands Film Festival 2020. Voor haar rollen in De Tweeling en Fiddler on the Roof werd Hanna genomineerd voor een Musical Award.

Hanna zet zich actief in voor een bredere representatie van queer- en vrouwenrollen in het Nederlandse film- en theater landschap.

 

Fotograaf: Martine Kamara

Hanna SMALL_Martine Kamara-6.jpg
bottom of page