top of page

Martijn Fischer

Opleiding 

Martijn studeert in 1997 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. 

Theater/televisie/film 

Tijdens zijn studie verdient hij zijn brood met het zingen in een feestband. Na zijn studie werkt hij bij theatergezelschappen zoals het RO Theater en het Nationaal Toneel met regisseurs als Matthijs Rümke, Peter de Baan en Pieter Kramer. Na verschillende omzwervingen gaat hij op zijn 25ste naar de toneelschool, waar hij zich toegewijd inzet voor de podiumkunsten. 

Op televisie en het witte doek is hij te zien in onder andere Baantjer, Afblijven!, Gooische Vrouwen en Vrijland. In 2013 zingt hij tijdens de kroning op het Museumplein en treedt hij op in de Ziggo Dome tijdens vier uitverkochte concerten Holland zingt Hazes. 

Hij speelt ook ik de vorige versie al vanaf de allereerste voorstelling van Hij Gelooft in Mij de rol van André Hazes. De succesvolle musical is al lange tijd te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Voor deze rol ontvangt hij in 2013 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Ook voor zijn rol als André Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen wordt hij beloond met een Gouden Kalf. 

Overig 

FISCHER: “Als nakomer in een gezin van vier kinderen moest ik altijd op tafel staan om de Osmonds te playbacken waar mijn zussen fan van waren en om tv-reclames na te spelen. Dat was gezellig en een prettig soort aandacht. Toen ik op de middelbare school zat was ik best een verlegen kereltje. We hadden dramales en ik merkte dat dat hielp om over bepaalde schroom heen te komen. Uiteindelijk werd dat een van m’n favoriete vakken.
Toch was ik pas 25 toen ik echt naar de toneelschool ging. Ik had eerst allerlei andere dingen gedaan die op m’n pad kwamen, zoals in bandjes drummen en in de bouw stenen sjouwen voor de echte vaklui. 

Ik ben achteraf heel blij dat ik voor dit vak heb gekozen, want het heeft me heel veel goeds gebracht; ik kom op leuke plekken en ik kom bijzondere mensen tegen. Ik ben een lucky bastard!” 

Martijn Fischer 131024 ©2013 Jan Jelle de Boer.jpg
bottom of page