top of page

Peter de Baan

Peter de Baan is al geruime tijd theaterregisseur en sinds vijftien jaar regisseert hij ook film en televisie. Voor dat filmwerk werd hij drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf en kreeg hij het begeerde beestje twee keer.

 

De laatste jaren legt hij zich ook toe op muziektheater (Ramses, Turks fruit, de Kleine Blonde Dood). Dat resulteerde vorig jaar na een aantal nominaties in een Musical Award voor de Kleine Blonde Dood.

Met Huub Stapel heeft Peter een lange geschiedenis: Ed van Thijn in Retour Den Haag voor televisie, Democraten bij het Nationaal Toneel, Art bij Senf Theaterpartners en natuurlijk de twee solo-programma’s Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en MV2, waar Huub een ongekend succes mee had. De eerste regisseerde hij, de tweede regisseerde én schreef hij. 

 

Peter is de vaste regisseur van de Ashton Brothers en de drijvende kracht achter het improvisatieprogramma De Vloer Op , dat inmiddels zijn zestiende seizoen ingaat.

Dit seizoen (2020) staat ‘De liefde begraven’  Hummelinck Stuurman Theaterbureau waarvan Peter zelf de toneeltekst schreef in de theaters.

Foto Peter de Baan.jpg
bottom of page