top of page

Thomas Cammaert

De grootste bekendheid kreeg Thomas Cammaert door zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol’ in 2017, waarin hij de mol was. Naast TV heeft Thomas al jaren een steady carrière in de film, toneel en musical wereld.

 

Achtergrond:

Thomas studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en speelde vervolgens in vele Nederlandse producties. Zijn lean-forward mentaliteit en enthousiasme maken van hem een fijn mens om mee samen te werken, maar er is meer: “Door mijn bekendheid via Wie is de Mol heb ik nieuwe ambities in mezelf ontdekt. Zo’n programma geeft je een platform en ik wil dat inzetten voor gelijke kansen en meer diversiteit in de acteerwereld. Ik bedoel, waarom kan ik geen hetero man spelen? Waarom casten ze mij altijd als stereotype? Er is nog veel winst te behalen in de industrie wat dat betreft en daarom ben ik werkzaam bij ACT (Acteursbelangen) bij de commissie Inclusiviteit. Daarnaast wil ik ook meer voor TV gaan doen. En daarom ben ik bezig met het ontwikkelen van tv formats en heb ik meerdere filmideeën.”

 

Toneel:

Thomas speelt sinds 2006 in diverse toneelstukken. “Ik heb gelukkig nooit zonder werk gezeten en gleed van de ene rol in de andere.” Zo was hij te zien in ‘De familie Avenier (deel 1 t/m 4, 2007/2008)’, ‘De Ingebeelde Zieke (2009)’ en in ‘De Avonden (2010)’ van Gerard Reve. Verder speelt Thomas geregeld bij Toneelgroep Oostpool en bij Internationaal Theater Amsterdam. In 2020 was Thomas te zien in Ivo van Hove’s voorstelling LAZARUS met de muziek van David Bowie. 

 

Film en TV:

Thomas is op tv vooral bekend door zijn rol van Joop Admiraal in de veel bekroonde serie Ramses (2014) van Michiel van Erp.  En door zijn deelname aan het improvisatieprogramma De Vloer Op van Omroep Human. In 2007 was hij voor het eerst te zien op het grote scherm in de speelfilm Tiramisu (2007) en in 2011 speelde hij in de film Sonny Boy. Ook was hij te zien in de films’ Ja, Ik Wil!’ en ‘Publieke Werken’. 

 

Het grote publiek heeft slechts het puntje van de ijsberg gezien. Thomas zit niet graag stil: “Het liefst speel ik nog eens de rol van een vader in een enorme rom-com. En dan zo eentje die zijn vrouw net heeft verloren, werkloos is geraakt, en in zijn eentje een kind moet zien op te voeden. Dan kan ik me als acteur echt he-le-maal inleven!”

Thomas Cammaert_dsf5480_lr.jpg
bottom of page