top of page

Tjebbo Gerritsma

Tjebbo Gerritsma werd geboren in Utrecht. In 1990 speelde hij zijn eerste filmrol in de korte film Spelen Of Sterven van Frank Krom en studeerde in 1999 af aan de Toneelschool Amsterdam.

Van 2004 tot 2017 was Tjebbo als vaste acteur verbonden aan De Toneelmakerij en stond in vele voorstellingen, o.a. De Tantes, Lief en Leed in het Leven van de Giraf, Jamal en Enkeltje Amsterdam. Daarna was hij te zien in Fiddler onder regie van Ruut Weissman (Stage entertainment), in Kras van Paul Knieriem (Toneelmakerij) en in 2019 in Casablanca van Matzer theaterproducties.

Daarnaast heeft hij diverse rollen vertolkt in televisieseries en tv-films. In 2010 had hij een belangrijke bijrol in Bellicher; De Macht van Meneer Miller (VPRO) als Gijs van Olde Nijland. In 2011 en 2012 vertolkte hij de rollen van Marco in de RTL 4-comedy Iedereen is Gek op Jack en van vader in de kinderserie Trollie (KRO-NCRV). Ook was hij te bewonderen in de korte Videolandserie Wakker Worden, in seizoen 3 van Smeris (BNNVARA), Draadstaal (NPO), de NTR series Klokhuis en Welkom in…, Voetbalmaffia (KRO-NCRV), in het 2e seizoen van SOOF De Serie (RTL), in de Centraal film Wat Je Vindt Mag Je Houden, De Familie Kruys en DNA. Komend seizoen is hij te zien in de series, Toren C, Ruby’s Grote Kerstshow, Nieuw Zeer (NTR).

In de bioscoop schitterde hij in films als Riphagen in regie van Pieter Kuipers, SOOF 2, Schone Handen,  als vader van Brammetje Baas in de gelijknamige speelfilm, in de succesvolle film Bankier van het Verzet, in de internationaal bekroonde jeugdfilm Mijn Bijzonder Rare Week met Tess en in Verliefd Op Cuba in regie Johan Nijenhuis. 

Tjebbo-0056.jpeg
bottom of page