top of page

Willem Voogd

Willem Voogd (1988) maakte naam met zijn hoofdrollen in de Mees Kees-films. De Amsterdamse acteur is regelmatig te zien in Nederlandse televisieseries en speelfilms, maar staat ook in de theaters op de planken.

Al op jonge leeftijd start Voogd met acteren. In het theaterseizoen 1999/2000 speelt hij Oliver Twist in de gelijknamige musical. Enkele jaren later staat hij op het toneel in Ja, ik wil! van Toneelgroep Amsterdam. In zijn tienerjaren vervult hij daarnaast al enkele rolletjes in de film- en televisiewereld (o.a. in Oester van Nam Kee; Timboektoe).

 

Film & tv

In 2008 begint Willem Voogd aan zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2012 afstudeert. In datzelfde jaar speelt hij de titelrol in de jeugdfilm Mees Kees. De acteur is ook in de vervolgdelen van de succesvolle productie te bewonderen. Nadien volgen rollen in Knielen op een bed violen en Get Lost!

Op televisie speelt Voogd mee in series als Feuten, Dokter Tinus, De Zwarte Tulp en Project Orpheus.

 

Willem Voogd in het theater

Willem Voogd schrijft in 2013 samen met theatermaker Ralph Kooijman voor Theater Pavlov een muzikale voorstelling over soulartiest Sam Cook: A Change is Gonne Come. Enkele jaren later kruipt hij in de rol van Jim Morrison, zanger van The Doors. 

Als acteur is Voogd verder te zien in producties als Bromance (winnaar van een Gouden Krekel) en Van de koele meren des doods. In 2021 staat hij samen met onder meer Hajo Bruins op de planken in de voorstelling Bonita Avenue.

Foto: © Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Willem Voogd_Roeltje van de Sande Bakhuyzen-12.jpg
bottom of page